Kennemerstraatweg 28, 1815 LB Alkmaar

}

Ma-vr Op afspraak

N
Ruim 60 jaar ervaring
N
Eigen trainingsruimte

Enkelklachten en voetklachten

Enkel en voetklachten kunnen voor ernstige belemmering zorgen in uw mobiliteit. Voor veel mensen is lopen vanzelfsprekend, maar wanneer een wandeling extra moeite kost door een pijnlijke voet of enkel een behoorlijke opgave worden. 75% van de Nederlandse bevolking ervaart wel eens voet-en enkelklachten en is daarmee een veel voorkomende klacht bij ons in de praktijk.

Oorzaak en ontstaanswijze;

Klachten aan de voet of enkel kunnen ontstaan door het verzwikken of verstuiken van uw enkel tijdens het wandelen of sporten. Een gescheurde enkelband of overbelasting van pezen zorgen dan voor de klachten.  Toch ontstaan voet of enkel klachten voornamelijk door een verkeerde beweging, overbelasting of wanneer u valt. Wanneer u regelmatig op hoge hakken loopt, vergroot u de kans op voet- en enkelklachten. De klachten kunnen ook het gevolg zijn van een medische aandoening zoals artrose of reuma.

Klachten en verschijnselen

Een stekende pijn en gevoeligheid bij het aanraken van de pijnlijke plek zijn uitingen van voet- en enkelklachten. Tevens kunnen er zwellingen ontstaan en is er roodheid zichtbaar. Bij deze klachten kunt u moeite hebben bij het bewegen van voet of enkel en voelen deze stijf aan.

Wilt u een afspraak maken voor uw armklachten?

Neem contact met ons op om direct een afspraak te maken. U kunt ons bereiken door onderstaand formulier in te vullen. U kunt ook met ons contact opnemen via info@fysio-alkmaar-zuid.nl of 072 511 5546.

Contact

Kennemerstraatweg 28
1815 LB Alkmaar

Tel: 072 5115546
Email: info@fysio-alkmaar-zuid.nl